Södra Esplanaden

Att arbeta tillsammans med inspirerande personer, men att samtidigt få vara sin egen.

Det var tanken när jag 2008, tillsammans med frilansjournalisten Cecilia Franck, Martin Sandström, AD och Maria Esaiasson, illustratör, grundade Södra Esplanaden Kreativ studio i Lund. På Södra Esplanaden är alla egenföretagare som gillar att jobba tillsammans med varandra och andra. Vi tror på att samarbete och öppenhet föder bättre och mer kreativa idéer. Det genererar i längden bättre affärer.

Sedan 2011 finns kontoret i ett trevåningshus på Kungsgatan 4 intill Domkyrkan. På Södra Esplanaden finns alltifrån skribenter, webbutvecklare, pr-konsulter och projektledare till formgivare, illustratörer och redaktörer. Och dessutom har vi ett stort gemensamt och värdefullt nätverk utanför huset.

Södra Esplanaden har genomfört en rad gemensamma projekt, haft åtskilliga vernissage, workshops och föreläsningar i våra lokaler. 

Sedan 2015 har jag inte längre mitt kontor på Södra Esplanaden men du hittar mig ofta där eller i närheten, på Lunds universitet eller på exempelvis Djäkne Kaffebar i Malmö.

Läs mer om Södra Esplanaden