Texter och uppdrag

Varför har abortmotståndarna medvind i Europa just nu?  Hur ser filmbranschen ut i Skåne? Varför är det så tyst om andrologi, motsvarigheten till gynekologi för män?

Ovan är tre exempel på artiklar som jag skrivit under den senaste tiden. Jag vill gärna sätta människan i fokus i mitt skrivande, och skildrar gärna stora politiska, ekonomiska och sociala förändringar genom människors vardag. Jag har dessutom ett starkt intresse för trender och förändringar när det gäller mat. Såväl när det handlar om näringsliv och forskning om mat som smak, dofter och utseende.

Genom åren har jag bland annat arbetat för Sydsvenskan, Dagens Nyheter, Karavan Förlag, Helsingborgs Dagblad, Skånska Dagbladet, Trelleborgs Allehanda, Veteranen, Dagsavisen, LO-tidningen, Nya Gringo, Allers, Allas, Allt om hjälpmedel med flera.

Jag arbetar också på uppdrag av organisationer och högskolor med att ta fram rapporter och omvärldsanalyser, vilket jag gjort för bland annat Amnesty International, Malmö Högskola och Svenska Scoutrådet. Dessutom har jag skrivit böckerna Tråk-EU – Vilket EU är ditt EU?, tillsammans med journalist Cecilia Franck, på uppdrag av LSU-Sveriges ungdomsorganisationer och Mosquito Tactics på uppdrag av CISV-Building global friendship.

Jag har undervisat vid journalistutbildningen på Lunds universitet och på Blekinge tekniska högskola. Dessutom genomför jag regelbundet workshops och föreläsningar.

Besök även min sida på LinkedIn.